Tisztavizű coast spas jacuzzi jakuzzi

A kristálytiszta vizű jacuzzi titka

Vízkezelési praktikák, tanácsok

Coast Spas jacuzzi

Jacuzzi vízkezelése

A jacuzzi vizének kezelése során több tényezőre kell figyelnünk. Az igénybevétel függvényében (hányan használják, milyen gyakran) 4 havonta érdemes lecserélni a jacuzzi vizét.

Mindig tartsuk szem előtt az alábbiakat!

– a jacuzzi vízszintje megfelelő legyen (a legfelső jet fölött legyen kb. 3-4 cm-rel, illetve a skimmer feléig érjen legalább)

– Magyarország nagy területén a víz kemény, nagyon fontos, hogy minden feltöltés és utántöltés alkalmával állítsuk be és ellenőrizzük a víz keménységét. Amennyiben megfelelően beállítottuk a víz keménységét megvédjük a jacuzzit, a szűrőt a vízkövesedéstől. Soha ne vegyszerezzük addig a jacuzzi vizét, amíg a víz keménységét be nem állítottuk!

– a megfelelő minőségű vízet a jacuzzi víztisztító rendszere és a megfelelő mennyiségű és minőségű vegyszerek adagolása biztosítja. A túl vegyszerezés, épp olyan rossz, mint az alul vegyszerezés.

– a jacuzzi szűrőjét hetente emeljük ki és tisztítsuk meg. A tisztítás történhet speciális szerek segítségével, vagy erős vízsugárral. Érdemes tartani egy tartalék szűrőt, így felváltva tudjuk használni a jacuzziban. A Coast Spas jacuzzik szűrőrendszere speciálisan van kialakítva, amikor eltávolítjuk a szűrőt, töröljük ki alaposan a szűrőtartót is.