Szauna szeánsz

Már a maják és az inkák is használták a szauna elődjét, hogy megóvják magukat a fertőzésektől és erősítsék immunrendszerüket. Finnországban külön szaunaházakat építenek, ahol az egész család, barátokkal együtt vesz részt a szertartáson. A szaunaház gyakran áll egy tó partján, ahol egy stégről lehet a tó jéghideg vizébe merülni. A szaunázás ma Magyarországon is reneszánszát éli.

 Fürdőruhában vagy fürdőruha nélkül szaunázzunk? Napjainkban egyre több helyen teremtenek lehetőséget a fürdőruha nélküli szaunázásra. A nedves fürdőruha baktérium forrás lehet, ezért részesítik egyre többen előnyben a meztelen szaunázást. A közösségi szaunázást biztosító szállodákban, panziókban vagy külön szaunát alakítanak ki a fürdőruhás és a meztelen szauzánáshoz, vagy egy másik lehetőség a meztelen szaunázási napok kijelölése.

Felöntés

A felöntés során egy merőkanál segítségével vizet öntünk a forró lávakövekre. A felöntést végezheti maga a vendég, vagy egy szervezett szauna szeánsz esetén a szauna mester. A szertartás 8-15 percig tart. A felöntés plussz forróság érzetet biztosít, amely erősíti az izzadást és rendkívül kellemes érzetet kelt. A vendégek hátán rendkívül jóleső borzongás fut vévig. A technika hatására 20%-kal több méreganyag távozik a szervezetből. A felöntést követően következik a lehülés, pihenés, relaxáció.

Lehülés, pihenés, relaxáció

A szaunában eltöltött maximum 15 perc után fontos figyelmet fordítani a lehülési, pihenési szakaszra is. A tökéletes relaxáció elérése érdekében a legideálisabb 3-4-szer bemenni a szaunába. Az egyes szaunamenetek között 15-20 percet érdemes lehüléssel tölteni. Szaunázás után mindig tusoljunk le! Távolítsuk el a bőrön lerakódott méreganyagokat!

A lehülés történhet kíméletes zuhanyozással, vagy intenzív hűtéssel.

Illóolajos szeánsz

A szaunamester 100%-os tisztaságú illóolajjal elkevert vizet locsol a lávakőre. Az aromás forró levegő jótékonyan hat a pszichére és a légúti betegségek megelőzésére is kiválóan alkalmas. Az illóolajszeánsz igen változatos lehet az alkalmazott illóolajak változatos kínálata miatt pl.: eukaliptusz, citrus, levendula, különböző virág illatok stb.

A szaunamester a forró, illatos levegő cirkulációjával kényezteti a szaunában ülőket. A szeánsz végén felszeletelt, hideg gyümölcsökkel kínálhatja a résztvevőket. A szaunázást követően elfogyasztott gyümölcsök vitamintartalma intenzívebben felszívódik.

Mézes szeánsz

A sós szeánszhoz hasonlóan előizzadást követően a szaunamester virágmézet csorgat a vendégek kezébe. A kitágult pórusokon keresztül a folyékony mézben lévő hatóanyagok gyorsan felszívódnak. Elősegíti az anyagcserét, hatásosan segít a szennyeződések eltávolításában. A bőr felüdül, kellemes tapintásúvá válik.

Sós szeánsz

A sós szeánsz az aktív bőrápoló programok közé tartozik.  Rövid előizzadást követően – fontos, hogy a vendégek bőre a verejtéktől már nedves legyen – a vendégek a szaunamester által kiosztott finomított tengeri sóval bedörzsölik a bőrüket. A tengri só testradírként működik,  a dörzsölés során a megduzzadt, elhalt hámsejtek eltávolításra kerülnek, a bőr feszesebbé válik. A sós bedörzsöléstől a verejtékmirigyek aktívabbá válnak, ezzel is fokozva a méregtelenítést. A sóban található nyomelemek, ásványi anyagok a kitágult pórusokon keresztül könnyedén felszívódnak. A tengeri sót elkeverhetjük oliva olajjal. Az olivaolaj hatására bőrünk még simább, még kellemesebb tapintásúvá válik.

Jeges szeánsz

A szaunamester jeget rak a forró lávakövekre, mellyel kitűnő forróságot lehet elérni a kabinban. A forró lávakőre helyezett jég  szemet gyönyörködtető látvány. A szeánsz végén jeges vízzel történő nyakon öntés is jár a vendégeknek. Intenzív szaunázási élményt biztosít.

Sörös szeánsz

A sörös szeánsz alkalmával a szaunamester a felöntő kanál segítségével vízben feoldott sört locsol a forró lávakőre. A szauna légterét árpa-, malátaillat járja be. A kitágult pórusokon keresztül a sörből a párás levegő került B-vitamin könnyen felszívódik.

Kamillás inhaláló szeánsz

A szaunamester kakukkfűből és kamilla virágából készített főzetet locsol a forró szaunakőre. A vendégeknek aktív inhalálásban van része. Megfázásos időszakban, meghűlések idején kiváló megelőzési forma. A kamilla gyulladáscsökkentő, a kakukkfű pedig nyugatólag hat a hörgőkre. Lázasan, fertőző betegség esetén nem javasolt szaunázni.

Miben tudunk segíteni?

Szeretnéd te is szauna szeánsszal kényeztetni vendégeidet, családodat, barátaidat? Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Mi fog történni, miután felvetted velünk a kapcsolatot?

  • Tisztázzuk az igényeidet (méretek, faanyaga, kabin felszereltsége stb.). Akár helyszíni felméréssel egybekötve.
  • 48 órán belül elkészítjük személyreszabott ajánlatunkat.
  • Megrendelés esetén leszállítjuk, vagy a helyszínen elkészítjük a megrendelt terméket.
  • Nincs más hátra, mint lenyűgözni vendégeidet, barátaidat egy kellemes szauna szeánsszal.
There is no form selected or the form was deleted.