Kül- és beltéri szauna, infrakabin, kombikabin sószoba

Szauna világ

Szaunázás luxus élménye ma már elérhető - tervezzük meg együtt az elképzeléseidnek megfelelő szaunát

Napjainkban egyre többen döntenek az egészséges életmód mellett. Egészségünk megóvása a legfontosabb számunkra, ennek érdekében sportolunk, egészségesen étkezünk, méregtelenítjük szervezetünket. A méregtelenítés egyik legjobb módja a szaunázás.

Joggal tesszük fel a kérdést milyen szaunát válasszunk?

Az első lépésként had mutassuk be az egyes szauna típusokat.

Hagyományos szauna

A szaunában lévő ideális hőmérséklet 80-100 fok. Szabadon eldönthetjük, hogy locsolunk-e vizet a szaunakályhára vagy sem. A szaunában lévő forró levegő hatására a test belső hőmérséklete emelkedik, a test izzadni kezd.  A bőr hajszálerei kitágulnak,  a bőrbe jutó vér percenkénti mennyisége megnövekszik. A szervezetben lerakódott méreganyagok bekerülnek a keringésbe. A folyamatot nevezzük méregtelenítésnek.

A szaunázás nyugtató hatással van a szervezetre.

A különböző szauna típusok közül ezt azoknak ajánljuk, akik szeretik a szauna szeánszok hangulatát, és szeretnek 1,5-2 órát pihenéssel tölteni, ugyanis egy-egy szauna szeánsz akár több órát is igénybe vehet.

Infrakabin

Az infrakabin ideális hőmérséklete 40-60 fok között van. Az infrakabinban lévő infrausugárzók a testet késztetik hőtermelésére. Rendszeres használata méregtelenítő folyamatot indít be a szervezetben.

Az infrakabin használata jótékonyan hat az immunrendszerre,  javul a szervezet ellenálló képessége, felgyorsul az anyagcsere. Regenerálódik a szervezet.

A hagyományos szaunával szemben elegendő 20-25 percet eltölteni az infrakabinban, ezért ezt azok részére ajánljuk akik nem tudnak, vagy nem akarnak hosszabb időt eltölteni szaunázással.

Kültéri szaunaház

Szaunát kültérre is építhetünk, ha nincs elegendő helyünk a házban,  vagy szeretnénk kertünkben gyönyörködni szaunázás közben.

A kültéri szauház tervezése során csak a fantáziánk szab határt

  • lehet rusztikus,
  • modern,
  • teljesen zárt néhány ablakkal,
  • vagy készülhet nagyobb üvegfelülettel.

Himalájai sószoba

A sótégla jótékony hatásai:

A himalájai sótégla egyedi belsőépítészeti megoldásokat és különleges design lehetőségeket rejt magában. A himalájai kristálysót melegíteni kell, hogy érvényesül a levegőt tisztító, ionizáló hatása. 

A himalájai sótégla  gyógyító hatását a mai orvostudomány is elismeri. Az allergiás és asztmatikus megbetegedések kezelésére is alkalmas. Képes megszüntetni az elektroszmogot.  A  világító sófalak csodálatos, megnyugtató szinterápiás hatással bírnak. 

A sótégla alkalmazási területei:

  • dekorációs célra ,
  • különböző betegségek kezelése céljából nappaliba, dolgozószobába, hálószobába beépítva (alvászavar, asztma, allergia, légúti betegségek esetén a levegő ionizálására elektroszmog csökkentésére, ha sok időt töltünk erős elektromágneses térrel rendelkező eszközök közelében (pl. számítógép, TV  stb.)  
  • sóterápiás helység kialakítására ( sókamra, sószoba, sóbarlang) 
  • szaunákba, infrakabinokba, kombikabinokba.

Nagyobb mennyiségben történő beépítés esetén érvényesül az ásvány kiegyenlítő ereje, segít beállítani a szervezet energetikai egyensúlyát, ezáltal növeli a vitalitást, javítja a közérzetet.

Kombikabin

Miért válasszam a kombikabint? Romlik-e az egyik funkció a másik miatt?

A fenti kérdések gyakran elhangzanak vásárlás előtt álló partnereinktől. Igyekszünk röviden összefoglalni a válaszokat.

Miért válasszam a kombikabint?

“Kettőt az egyben” Hagyományos szauna és infrakabin egyben, nem kell lemondani egyik kikapcsolódási lehetőségről sem. A szaunát általában a férfiak létesítik előnyben, míg az infrakabint a hölgyek szeretik jobban.

A rohanó hétköznapokban jó megoldás az infrakabin, mert egy-egy kezelési idő kb. 20-35 perc, a hétvégéken, amikor több idő jut kikapcsolódásra jó választás a hagyományos szauna. Töltsünk el 1,5 – 2 órát barátainkkal, szeretteinkkel.

Egy másik fontos érv a kombikabin mellett a kisebb helyigény és az alacsonyabb kialakítási költség.